Indonéz kukoricafasírt | Miele Főzőiskola

Indonéz kukoricafasírt
Miele 2014. 08. 25.
Indonéz kukoricafasírt
főzés idő
30 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
1 doboz kukoricakonzerv
20 dkg amerikai mogyoró
1 g póréhagyma
2 tk reszelt gyömbér
1 g fokhagyma
1 tk őrölt római kömény
1 db tojás

2 ek rizsliszt
Sütéshez:
2 ek kókuszzsír
Elkészítés

A kukoricáról öntsük le a levet, majd konyhai robotgépben daráljuk össze a pirított natúr amerikai mogyoróval, a vékonyan szeletelt póréval, a gyömbérrel, a fokhagymával és a római köménnyel.
Ezután tegyük át egy keverőtálba, adjuk hozzá a tojást, a sót és a rizslisztet, és alaposan keverjük össze.
Egy serpenyőben hevítsük fel a kókuszzsírt, és egy ek-lal ejtsünk kis púpokat a masszából a forró zsiradékba.
Majd nyomkodjuk le a kanállal úgy, hogy kerek, lapos fasírtokat kapjunk.
Mindkét oldalon süssük szép aranybarnára.
Mikor kész, tegyük át több réteg konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges zsírt a papír magába szívja.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább