Gyömbéres-mézes téli melengető | Miele Főzőiskola

Gyömbéres-mézes téli melengető
Miele 2014. 08. 25.
Gyömbéres-mézes téli melengető
főzés idő
15 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
Hozzávalók 1 literhez:
1 l víz
1 db fahéjrúd
3 db szegfűszeg
1 kk őrölt gyömbér
0.5 db narancs leve
0.5 db citrom leve
1 db narancscikk héja
1 db citromcikk héja
4 ek méz
Elkészítés

A vizet feltesszük forrni, és beleteszünk minden hozzávalót – a citruslevek és a méz kivételével.
Gyöngyözve 5-7 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.
Amikor egy kicsit lehűlt, úgy 70 °C alá – ami azért fontos, hogy amikor a citrom- és narancslevet, valamint a mézet hozzáadjuk, ne vesszen el a citrusok C-vitamin-tartalma, és a méz jótékony összetevői se károsodjanak –, beleöntjük a leveket, leszűrjük, édesítjük a mézzel, és bögrékbe töltve fogyasztjuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább