Túrópogácsa | Miele Főzőiskola

Túrópogácsa
Miele 2014. 08. 25.
Túrópogácsa
főzés idő
75 perc
teríték
10 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
10 adag
kb. 50 darabhoz:
250 g tehéntúró
250 g vaj
250 g liszt
15 g só
2 db tojássárgája
10 g élesztő
Kenéshez:
1 db tojássárgája
Szóráshoz:
reszelt sajt
Elkészítés
A túrót, a sót és a hideg vajat egy tálban gyúrjuk össze.
Lehetőség szerint használjunk gyúrógépet vagy kézi habverő gépet, spirálos gyúrókarral.
Amikor csomómentes, gyúrjuk tovább a tojássárgájával és az élesztővel.
Ha ezeket az összetevőket is eldolgoztuk, akkor gyúrjuk bele a lisztet, és dolgozzuk simára.
A begyúrt tésztát tegyük két órára hűtőbe.
Ha keményebbre hűlt, gömbölyítsük simára, és lisztezett asztalon nyújtsuk ki kb. 2 cm vastagra.
Szaggassuk ki kisebb méretű kerek kiszúróval, a tetejét kenjük le tojássárgájával, és szórjuk meg reszelt sajttal.
Szobahőmérsékleten kelesszük 30 percig, majd 230 °C-os előmelegített sütőben 12 perc alatt süssük aranybarnára.
Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? II.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább