Fehérboros fekete kagyló chilis kókusztejkrémmel | Miele Főzőiskola

Fehérboros fekete kagyló chilis kókusztejkrémmel
Miele 2014. 08. 25.
Fehérboros fekete kagyló chilis kókusztejkrémmel
főzés idő
30 perc
teríték
8 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
8 adag
2 kg feketekagyló
5 dl száraz fehérbor
2 g kakukkfű
2 g citromfű
1 db chili paprika
2 g fokhagyma
2 g újhagyma
2 dl tejszín
3 dl kókusztej krém
1 csokor koriander
tengeri só
Elkészítés

A tisztított feketekagylókat tegyük egy előforrósított nagy lábosba.
Öntsük hozzá a fehérbort, adjuk hozzá a kakukkfüvet, és fedő alatt pár perc alatt pároljuk készre.
Szűrjük le, takarjuk le alumíniumfóliával, és tartsuk melegen, a pároló levet ne öntsük ki.
Kevés olívaolajon pároljuk meg a kimagozott chili paprikát, a fokhagymát, a citromfüvet és az újhagymát.
Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük vissza a pároló levet.
Forraljuk össze, majd öntsük bele a tejszínt.
Forraljuk ismét össze és öntsük bele a kókusztej krémet.
Forraljuk még egyszer össze, majd szűrjük le.
A leszűrt levet forraljuk mártás sűrűségűre.
A kagylót tegyük egy nagy tálba, és öntsük rá a kókusztej krémet, a tetejét szórjuk meg kevés apróra vágott korianderrel.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? I.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább