Óriás garnélanyárs, görög joghurtos-korianderes édeskömény salátával | Miele Főzőiskola

Óriás garnélanyárs, görög joghurtos-korianderes édeskömény salátával
Miele 2014. 08. 25.
Óriás garnélanyárs, görög joghurtos-korianderes édeskömény salátával
főzés idő
60 perc
teríték
6 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
6 adag
1 kg fekete tigrisgarnéla farok
100 ml édes chili marinád
150 g gyömbér
3 g édeskömény
50 g őrölt koriander
1 db lime
200 ml görög joghurt
fehérbors

1 kk dijoni mustár
Elkészítés

A marinádhoz az édes chilit, a reszelt gyömbért és a lime facsart levét egy keverőtálban keverjük össze.
Tegyük bele a tisztított és vénázott garnélákat 1/2 órára, majd tegyük a keverőtálat a hűtőbe.
A marinálási idő elteltével húzzuk nyársra a rákokat, és beolajozott grill lapon süssük meg őket.
Az édeskömény salátához tegyük egy keverőtálba a joghurtot, a dijoni mustárt, a lime lereszelt héját, az őrölt koriandermagokat.
Ízesítsük fehérborssal és kevés sóval, majd keverjük össze.
Vágjuk vékony szeletekre az édeskömény salátát, majd tegyük a keverőedénybe, és keverjük össze a joghurttal.
Tálaláskor halmozzunk kevés édeskömény salátát egy hűtött tányérra, és keresztbe helyezzünk 2-2 garnélanyársat a tetejére.
Kevés édeskömény salátával és édeskömény zölddel díszítsük a tányért.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább