Lazackrém ízelítő hidegen | Miele Főzőiskola

Lazackrém ízelítő hidegen
Miele 2014. 08. 25.
Lazackrém ízelítő hidegen
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
1 kg nyúzott szálkátlanított atlanti lazacfilé
400 g vaj
5 cl konyak
2 db cukkini
1 doboz nyúlhal kaviár
300 g füstölt lazac
200 ml majonéz
3 dl száraz fehérbor
1 csokor kapor
1 db citrom leve
1 csomag metélőhagyma
1 db tojás

bors
Elkészítés

Egy sütőtepsit vajazzunk ki, majd fektessük bele a szálkátlanított és nyúzott lazacfilét.
Öntsük rá a fehérbort, takarjuk be alumínium fóliával, majd tegyük a 160-180 °C-ra előforrósított sütőbe 30 percre.
Amikor kész, vegyük ki, tegyük félre, és hűtsük ki.
Konyhai robotgépben mixeljük apróra a kaprot, adjuk hozzá a füstölt lazacot.
Tegyük a konyhai robotgépbe a kihűlt borban párolt lazacdarabokat, és mixeljük össze.
Tegyük a konyhai robotgépbe a majonézt és a konyakot, majd mixeljük tovább.
Amennyiben nem elég képlékeny, a fehérboros pároló lével tudjuk lazítani.
Csavarjuk bele egy citrom levét, és ízesítés után mixeljük össze.
A cukkiniből éles késsel vagy burgonyahámozóval vágjunk csíkokat.
Tekerjük a cukkini csíkokat egy tálalógyűrű köré, és kössük meg egy szál metélőhagymával.
Kanalazzunk a tálalógyűrűbe a lazackrémből, majd díszítsük a tetejét nyúlhal kaviárral.
Hideg tányéron szervírozzuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább