Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Lazackrém ízelítő hidegen

Miele | 2014. 08. 25.
Lazackrém ízelítő hidegen

Miele recept

gyerekjáték
45 perc
4 adag

További képek

Hozzávalók

4 adag
1 kg nyúzott szálkátlanított atlanti lazacfilé
400 g vaj
5 cl konyak
2 db cukkini
1 doboz nyúlhal kaviár
300 g füstölt lazac
200 ml majonéz
3 dl száraz fehérbor
1 csokor kapor
1 db citrom leve
1 csomag metélőhagyma
1 db tojás

bors

Jellemzők

  • előétel
  • krém
  • lazacfilé avokádós tatárral
  • Lazackrém
  • halkrém

Elkészítés

Egy sütőtepsit vajazzunk ki, majd fektessük bele a szálkátlanított és nyúzott lazacfilét.
Öntsük rá a fehérbort, takarjuk be alumínium fóliával, majd tegyük a 160-180 °C-ra előforrósított sütőbe 30 percre.
Amikor kész, vegyük ki, tegyük félre, és hűtsük ki.
Konyhai robotgépben mixeljük apróra a kaprot, adjuk hozzá a füstölt lazacot.
Tegyük a konyhai robotgépbe a kihűlt borban párolt lazacdarabokat, és mixeljük össze.
Tegyük a konyhai robotgépbe a majonézt és a konyakot, majd mixeljük tovább.
Amennyiben nem elég képlékeny, a fehérboros pároló lével tudjuk lazítani.
Csavarjuk bele egy citrom levét, és ízesítés után mixeljük össze.
A cukkiniből éles késsel vagy burgonyahámozóval vágjunk csíkokat.
Tekerjük a cukkini csíkokat egy tálalógyűrű köré, és kössük meg egy szál metélőhagymával.
Kanalazzunk a tálalógyűrűbe a lazackrémből, majd díszítsük a tetejét nyúlhal kaviárral.
Hideg tányéron szervírozzuk.

Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
0 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások