Karfiol lengyelesen | Miele Főzőiskola

Karfiol lengyelesen
Miele 2014. 08. 25.
Karfiol lengyelesen
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
1 db pagoda karfiol
1 db karfiol
50 dkg zsemlemorzsa
1 doboz tejföl
40 dkg bacon
20 dkg vaj
Elkészítés

A karfiolokat tisztítsuk meg, és szedjük nagyobb rózsákra.
Majd pároljuk meg 100 °C-on 6 percig, ha nincs gőzpárolónk, akkor főzzük, figyelve arra, hogy roppanós maradjon, és ne essen szét majd, amikor a zsemlemorzsába forgatjuk.

Közben olvasszuk fel a vajat, amiben majd a zsemlemorzsát fogjuk aranybarnára pirítani.

A bacont is pirítsuk meg, jó ropogósra.

Majd a kész karfiolokat forgassuk bele a zsemlemorzsába, és tejföllel, baconnel tálaljuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább