Káposztás hajtóka | Miele Főzőiskola

Káposztás hajtóka
Miele 2014. 08. 25.
Káposztás hajtóka
főzés idő
70 perc
teríték
6 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
6 adag
Töltelékhez:
1 kg fehér fejes káposzta
1 ek nyers nádcukor

tört bors
1 ek olívaolaj
Tésztához:
30 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
10 dkg tejföl
15 dkg vaj
0.5 csomag sütőpor
1 csipet só
Kenéshez:
1 db tojás
Elkészítés

Reszeljük le vagy aprítóval szeljük finomra a káposztát, sózzuk és keverjük össze, majd tegyük félre 30 percre.
Nyomkodjuk ki a káposzta levét, majd az olajon pároljuk meg, közben fűszerezzük cukorral, borssal.
A sütőport keverjük el a lisztben, morzsoljuk a vajat a liszthez, és gyúrjuk össze a többi alapanyaggal (kivéve a tojást, az a kenéshez kell).
Amíg a káposzta kihűl, a tésztát tegyük hűtőbe.
Ha kihűlt a töltelék, gyújtsuk be a sütőt 180 °C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat), vajazzuk ki a tepsit.
Készítsük elő a tojást a kenéshez, azaz üssük és verjük fel.
Nyújtsuk ki a tésztát kb. 2 mm-es téglalappá, amely kb. 20 cm széles.
Vágjuk hosszában félbe a téglalapot, így 2 db 10 cm széles csíkot kapunk.
Felezzük meg a tölteléket, és osszuk el egyenletes csíkban végig a tészták közepén.
Kenjük meg tojással mindkét tésztacsík egyik (hosszabb) oldalát, ez kerül hajtásnál alulra
Hajtsuk rá a töltelékre a nem megkent oldalt, majd fordítsuk az egész csíkot még egyszer, rá a tojással megkent oldalra, mintha bejglit tekernénk fel.
Kenjük meg mindkét csík tetejét tojással, majd szeljük fel négyzetekre (a hosszú oldalra merőlegesen).
180 °C-on 25-30 perc alatt süssük aranybarnára.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább