Receptműves - Szerencsemalac süti | Miele Főzőiskola

Receptműves - Szerencsemalac süti
Miele 2014. 08. 25.
Receptműves - Szerencsemalac süti
főzés idő
85 perc
teríték
6 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
6 adag
25-30 darabhoz:
25 dkg túró
25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
25 dkg főtt tört krumpli
2 dkg olvasztott vaj
2 kk só
Összeállításhoz:
1 db tojás
egész bors
köménymag
Elkészítés

Összegyúrjuk a tészta összetevőit, és 1-1,5 órára hűtőbe tesszük pihentetni (liszttől függ, hogy mennyi vajat vesz fel a tészta, lehet olvasztani, ha még szükséges, cél a lágy, de nem ragacsos tészta).
Ha letelt a pihentetés ideje, begyújtjuk a sütőt 180 °C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat), kivajazzuk a tepsit, és felverjük a tojást.
A tésztát 1 cm vékonyra nyújtjuk, és kör süteményszaggatóval kiszaggatjuk a fejeket és a füleket.
A fül egy karika vízszintesen és függőlegesen félbevágva, így egy körből két pár fül jön ki.
A leeső darabokból pedig az orrokat (gyűszűvel, vagy hasonló eszközzel) készítünk.
Összeállítjuk a fejeket: az egész korongot megkenjük a tojással, rátesszük a füleket és az orrot, majd azokat is megkenjük tojással.
Ezután elhelyezzük a borsszemeket, és az orrba szúrunk két mélyedést (megfelelő eszköz a tortadíszítő legvékonyabb sima feje).
180 °C-on 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább