Korhelyleves | Miele Főzőiskola

Korhelyleves
Miele 2014. 08. 25.
Korhelyleves
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
80 dkg savanyúkáposzta
10 dkg kolozsvári szalonna
2 g vöröshagyma
2 g fokhagyma
3 pár kolbász
10 dkg parasztkolbász
25 dkg nyers füstölt comb
1 ek zsír
1 ek liszt

őrölt köménymag
őrölt pirospaprika
Tálaláshoz:
tejföl
Elkészítés

A kockára vágott szalonnát jól megpirítjuk.
Megdinszteljük rajta a kockára vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a reszelt vagy nagyon apróra vágott fokhagymát.
Később hozzáadjuk még a savanyú káposztát és a kockára vágott füstölt húst.
Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Ha a káposzta túl savanyú lenne, öblítsük át, de nem szabad áztatni, ezzel a C vitamint mosnánk ki belőle.
Többször vágjuk át, hogy ne legyenek benne nagy szálak.
Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászokat és füstölt húsokat.
Ízesítsük őrölt köménymaggal, sóval (a sóval óvatosan, a füstölt húsok sósak).
Főzzük puhára a kolbászokat, húsokat, de a káposzta azért maradjon roppanós.
Rántást készítünk a zsírból, lisztből, pirospaprikából, és berántjuk a levest.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? II.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább