Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Malacsült - Újévi szerencsemalac

Miele | 2014. 08. 25.

Miele recept

átlagos
75 perc
4 adag

Hozzávalók

4 adag
Malachoz:
1 kg csontos bőrös sertéskaraj
2 g vöröshagyma
8 g fokhagyma
köménymag
majoránna
feketebors
zöldbors
rózsabors

sör
2 ek méz
olívaolaj
Káposztához:
1 kg savanyúkáposzta
2 tk cukor
1 tk őrölt szerecsendió
1 tk köménymag
1 tk majoránna
tört bors
10 db borókabogyó
1 dl sör
1 dl száraz fehérbor
Krumplihoz:
50 dkg burgonya
2 ek olívaolaj

tört bors

Jellemzők

  • újévi étel
  • Miele recept videó
  • sörös méz
  • részeges káposzta
  • újévi szerencsemalac

Elkészítés

Malac előkészületei:
A megvásárolt karajt először jól megmossuk, majd éles késsel vízszintesen és függőlegesen is beirdaljuk a bőrt.
Függőlegesen az irdalásoknál ejtett bemetszésnél szeletekre vágjuk a karajt, egészen a csontig.
A megtisztított fokhagymákat mérettől függően hosszában két vagy három darabra vágjuk, és megtűzdeljük vele a szeleteket.
Ehhez egy hegyes kést a hússzeletbe szúrunk olyan szögben, hogy a hús másik oldalát ne szúrjuk át, az így kapott lyukba tegyük bele a fokhagymát, szeletenként két tűzdelést érdemes készíteni.
Felkarikázzuk a vöröshagymát, és a hússzeletek közé tesszük, majd a szeletek között és a bőrt is megszórjuk fűszerekkel.
A befűszerezett, megtűzdelt karajt olyan edénybe teszem, amiben olajjal annyira fel lehet önteni, hogy az ellepje.
Mellétesszük a megmaradt fokhagymákat és hagymakarikákat, babérlevelet és borókabogyót, majd alufóliával vagy fedővel lefedjük és hidegre tesszük.

Malac elkészítése:
Begyújtjuk a sütőt 180-190 °C-ra.
A malacot tegyük át egy magasabb falú tepsibe, öntsünk mellé egy kicsit a fűszeres olajból (1-2 dl) és egy pohár sört (2 dl), majd alufóliával fedjük le.
Fólia alatt puhára sütjük a húst - a sütési idő a hús méretétől függ, de nagyjából 40-50 perccel számolhatunk.
Eltávolítjuk az alufóliát, és sörös mézzel megkenjük a bőrt

Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
9 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások