Lencsetorta | Miele Főzőiskola

Lencsetorta
Miele 2014. 08. 25.
Lencsetorta
főzés idő
35 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
1 csokor medvehagyma
2 g vöröshagyma
1 g póréhagyma
4 g fokhagyma
1 csésze zöld lencse
2 csésze húsleves alaplé
3 db sárgarépa
3 ek zsemlemorzsa
1 db kaliforniai paprika
3 ek olívaolaj
10 dkg füstöltsajt
2 db tojás

őrölt bors
1 kk majoránna
Elkészítés

Egy gyorsforralóban kb 15-20 perc alatt puhára főzzük a lencsét kétszeres mennyiségű húslevesben (akit nem zavar, főzheti leveskockás vízben).
Egy serpenyőben az olívaolajon megdinszteljük a vöröshagymát, póréhagymát, majd a paprika kockákat is hozzáadjuk.
Egy keverőtálba durvára reszeljük a sárgarépát, és jól összekeverjük az aprított medvehagymával, reszelt fokhagymával, főtt lencsével, zsemlemorzsával, dinsztelt hagyma-paprika keverékkel, apró füstöltsajtkockákkal és a tojásokkal.
Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük majoránnával.
Szilikon tortaformában vagy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt sütőformában, előmelegített 170 °C-os sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább