Cantuccini vagy Cantucci | Miele Főzőiskola

Cantuccini vagy Cantucci
Miele 2014. 08. 25.
Cantuccini vagy Cantucci
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
20-25 darabhoz:
17 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
7 dkg nádcukor
1 kk sütőpor
2 db tojás
3 dkg vaj
20 dkg török mogyoró
20 dkg egész mandula
Elkészítés

A sütőt begyújtjuk 180 °C-ra (4-es fokozat), és kibéleljük sütőpapírral a tepsit.
A lisztet, cukrot, sütőport, az egész pucolt török mogyorót összekeverjük, a vajat felolvasztjuk (ne forrjon, épp csak elolvadjon), majd a tojásokat folyamatosan kevergetve hozzáadjuk.
A vajas keveréket a száraz anyagokhoz adjuk, majd összegyúrjuk.
Két vékony hengert formázunk, és a tepsibe tesszük, ahol picit lelapítjuk.
180 °C-on 20 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, és megvárjuk, míg kicsit kihűl, így könnyebb lesz szeletelni.
A rudakat felszeleteljük 1 cm széles karikákra, 45 °C-os szögben.
Az egyik vágott oldalára fektetve visszatesszük a szeleteket a tepsire, majd 180 °C-on 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Tippek:
Lehet a tésztába tenni csipet fahéjat, reszelt citrom- vagy narancshéjat, más magvakat (dió, pisztácia), aszalt gyümölcsöket.
Várjuk meg, amíg a szeletek a tepsin kihűlnek (picit még száradnak), majd süteményes dobozban lehet tárolni.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább