Puszedli | Miele Főzőiskola

Puszedli
Miele 2014. 08. 25.
Puszedli
főzés idő
45 perc
teríték
6 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
6 adag
Kb. 20 darab puszedlihez:
300 g liszt
1 kk sütőpor
1 csipet só
1 ek mézeskalács fűszer
2 db tojás
2 ek méz
120 g nádcukor
1 db citrom reszelt héja
1 db narancs reszelt héja
30 g dió
60 g aszalt datolya
Glazúrhoz:
1 db tojásfehérje
200 g porcukor
1 ek citromlé
Elkészítés
Az egész tojásokat a nádcukorral és a sóval keverjük habosra, majd csurgassuk bele a mézet.
Keverjük bele az összekevert szárazanyagokat (liszt, sütőpór, mézeskalács fűszerkeverék, dió) és a reszelt citrom- és narancshéjat.
Ha összeállt, belegyúrhatjuk az apróra vágott aszalt gyümölcsöt is.
A tésztából sodorjunk hengert, és vágjuk 20 darabra.
A darabokból formázzunk golyókat, és pakoljuk szilikon papírral fedett sütőlemezre.
200 °C-on süssük 15 percig.
Amint kihűlt, mártogassuk meg glazúrban.
A glazúr keménysége változhat a porcukor változó szárazanyagtartalma miatt, ilyenkor porcukor, illetve víz hozzáadásával korrigáljuk.
Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább