Mákos vaníliás kifli | Miele Főzőiskola

Mákos vaníliás kifli
Miele 2014. 08. 25.
Mákos vaníliás kifli
főzés idő
60 perc
teríték
10 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
10 adag
80-100 db kiflihez:
1 csomag vaníliás cukor
330 g lágy margarin
330 g vaj
140 g cukor
1 csipet só
1 db tojás
1 db narancs reszelt héja
400 g finomliszt
140 g darált mák
Elkészítés

A margarint cukorral, tojással, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a mákkal, narancshéjjal és liszttel összedolgozzuk.
Először nem akarja az igazságot, de azután csodák csodája, egyszer csak összeáll a tészta.
Ekkor folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük 1-2 órát pihenni. (Eredeti recept szerint lehet 1 napot is.)
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
Mikor kivesszük a tésztát a hűtőből, gyorsan, hirtelen kell dolgozni, hogy ne melegítsük fel a tésztát.
4 részre vágjuk a gombócot, és amivel nem dolgozunk, az mindig megy vissza a hűtőbe.
Fogjuk az egyik részét a tésztának, és egy kb. 25 cm hosszú hengerszerűséget formázunk belőle, melyet ezután kb. 20-25 db-ba vágunk.
A darabokból patkó alakú kifliket formázunk, ugyanígy eljárva a többi tésztával is.
Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 18-20 perc alatt készre sütjük őket.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább