Libamell gránátalmamártással, édesköménypürével | Miele Főzőiskola

Libamell gránátalmamártással, édesköménypürével
Miele 2014. 08. 25.
Libamell gránátalmamártással, édesköménypürével
főzés idő
45 perc
teríték
2 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
2 adag
1 db libamell
1 db édeskömény
1 ek olívaolaj
50 g vaj
1 db gránátalma
1 db vaniliarúd
1 ek szójaszósz

bors
1.5 dl vörösbor
Elkészítés

Az édesköményt egy kisebb fazékban az olívaolajon puhára dinszteljük, majd kicsit hagyjuk hűlni, és szitán átpasszírozzuk.
Jobb íze lesz, ha engedjük, hogy kicsit odakapjon az edény alján, így sültes zöldségíze lesz.
A libamell bőrét beirdaljuk, de a húst már ne vágjuk be, sózzuk, borsozzuk.
Alacsony lángon, bőrével lefelé serpenyőben 20 percig pirítjuk, majd a húsos felén 3 perces sütéssel zárjuk le a folyamatot.
Közben a szószhoz vajat olvasztunk egy edényben, hozzáadjuk a bort, majd a felét elfőzzük.
Beledobjuk a kettévágott vaníliarudat és a szójaszószt, majd a gránátalma kivájt, puha részét.
Óvatosan forralva sűrítjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább