Libapaprikás juhtúrós nokedlivel | Miele Főzőiskola

Libapaprikás juhtúrós nokedlivel
Miele 2014. 08. 25.
Libapaprikás juhtúrós nokedlivel
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
Libapaprikáshoz:
80 dkg libacomb
20 dkg vöröshagyma
2 db fehér húsú paprika
1 db zöld húsú paprika
2 db paradicsom

bors
1 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
1 tk liszt
10 dkg libazsir
5 dkg Kalocsai édes nemes pirospaprika
Juhtúrós nokedlihez:
25 dkg juhtúró
1 db tojás
1 csipet só
4 ek liszt
1 ek libazsir
Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát, paprikát libazsíron üvegesre fonnyasztjuk.
Rátesszük a kockára vágott libahúst, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint néhány karika zöld (erős) paprikát is adunk hozzá.
Késsel összevágott fokhagymát és a feldarabolt paradicsomot hozzáadva, fedővel letakarva, mindig csak rövid lében pároljuk.
Néhányszor kevés meleg vizet utánatöltve kb. 40 perc alatt készre főzzük.
Rátesszük a törött paprikát és a liszttel, tejföllel készült habarással összeforraljuk, ha szükséges, utána ízesítjük.
Egy fazékban vizet forralunk.
A nokedlihez a hozzávalókat összekeverjük egynemű tésztává.
Ha a víz felforrt, nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a juhtúrós nokedli keveréket.
Ha a víz újra felforrt, takarékon kb. 10 percig főzzük.
Közben egy másik edényben libazsírt olvasztunk, erre szedjük ki az elkészült galuskákat.
Fogyasztás előtt 5 percig pihentetjük, hogy a nokedli átvegye a libazsír ízét.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Karácsonyi halvacsora

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább