Sütőtök torta mézes krémmel | Miele Főzőiskola

Sütőtök torta mézes krémmel
Miele 2014. 08. 25.
Sütőtök torta mézes krémmel
főzés idő
45 perc
teríték
12 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
12 adag
Tésztához:
20 dkg sütőtök
30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
8 dkg nádcukor
1 kk szódabikarbóna
1 kk sütőpor
1 kk őrölt fahéj
2 dl víz
1 db tojás
0.5 dl olívaolaj
Krémhez:
10 dkg méz
25 dkg mascarpone
1 db naracs reszelt héja
1 db narancs leve
2 ek étkezési keményítő
1 csipet fahéj
Díszítéshez:
5 dkg szeletelt mandula
Elkészítés

Gyújtsuk be a sütőt 180 °C-ra (4-es fokozat), vajazzuk és lisztezzük ki a tortaformát, tisztítsuk meg és reszeljük le a tököt sajtreszelőn.
Keverjük össze a tészta szárazanyagokat (liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj) és morzsoljuk össze a reszelt sütőtökkel.
Keverjük össze a tészta nedves összetevőit (víz, olaj, tojás) és öntsük a száraz anyag keverékhez.
A masszát öntsük a lisztezett tortaformába és egyenletesen oszlassuk el.
180 °C-on süssük 25-30 percig (tűpróbával ellenőrizzük, kissé ragacsos típusú tészta).
Amíg sül a tészta, készítsük el a krémet.
Ehhez a mézet melegítsük, amíg folyós lesz, keverjük bele a mascarponét, a narancs reszelt héját és a fahéjat, majd közepes lángon főzzük.
A narancs kinyomott levét keverjük össze csomómentesen a keményítővel, majd a forrásban lévő krémhez keverjük, folyamatosan kevergetve összeforraljuk.
Ha megsült a torta, várjuk meg amíg kihűl, majd borítsuk be egyenletesen a krémmel.
Száraz serpenyőben pirítsuk aranybarnára a mandulát és szórjuk meg a torta tetejét.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább