Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Kecskesajtos füge csőben sütve, mézes mogyoró ropogóssal

kopakabana2 | 2014. 08. 25.
átlagos
20 perc
4 adag

Hozzávalók

4 adag
2 nagyobb vagy 3 kisebb friss füge
1 rúd kecskesajt – kb. 120 g (leggyakrabban a magyar Garabonciás és a francia Soignon cég kecskesajtjait lehet kapni a magyar élelmiszerboltokban)
1 kisebb marék törökmogyoró
méz

Jellemzők

  • snack recept
  • Keskesajtos füge csőben sütve, mézes mogyoró ropogóssal

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 200 fokosra (gázsütőnél 6-os fokozat). A fügét mossuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. A kecskesajtot szintén vágjuk hasonló méretű kockákra. 4 db egyadagos, hőálló tálkába vagy pohárba, csészébe osszuk szét a felkockázott fügét, erre halmozzuk a kecskesajtot. A mogyorókat tegyük egy tiszta konyharuhába, és egy evőkanál domború oldalával ütögessük őket addig, míg nagyobb darabokra törnek. Ezzel a mogyoróval szórjuk meg a sajtréteget, majd csurgassunk rá poharanként, ízlés szerint 1-2 evőkanál mézet. 10 percre tegyük a forró sütőbe, majd sütés után azonnal tálaljuk.
kopakabana2

Feltöltötte

kopakabana2
455 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
0 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások