Receptműves - Pikáns sütőtök rizottó | Miele Főzőiskola

Receptműves - Pikáns sütőtök rizottó
Miele 2014. 08. 25.
Receptműves - Pikáns sütőtök rizottó
főzés idő
40 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
40 dkg sütőtök
20 dkg rizs
50 dkg garnélarák
5 dkg feketeerdő sonka vagy 5 dkg bacon
1 g vöröshagyma
2 g fokhagyma
2 tk ételízesítő
1 ek olívaolaj
6 dl víz
1 csipet só
tört bors
Elkészítés

Magházától és héjától tisztítsuk meg a tököt, majd vágjuk 2x2 cm-es kockákra.
A hagymát, foghagymát, sonkát kockázzuk, a rákot tisztítsuk meg.
Serpenyőben, kevés olajon, csipet sóval üvegesre pároljuk a hagymákat, majd rátesszük a sonkát.
Ha a sonka kezd sülni (világosodni), rátesszük a felkockázott tököt, és átkevergetjük, majd ráöntjük a rizst.
Hozzáadjuk a a rákokat és ízesítjük ételízesítővel, sóval, tört borssal.
Öntsük fel a rizses keveréket, először 5 dl vízzel, majd később, ha még nem puhult meg a rizs, a maradék 1-2 dl-t is öntsük hozzá.
Fedő alatt, kis lángon pároljuk 25-30 percig, amíg a rizs megfő (5-10 percenként keverjük át és ellenőrizzük, van-e elég víz a rizsnek).
Ha a rizs megfőtt, zárjuk el a lángot alatta, és fedő alatt hagyjuk pihenni még 5 percig (felszívja a maradék nedvességet is).

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább