Pestos csiga | Miele Főzőiskola

Pestos csiga
kopakabana2 2014. 08. 25.
Pestos csiga
főzés idő
40 perc
teríték
8 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
8 adag
Elkészítés
A leves tésztát engedjük fel és nyújtsuk ki, ha szükséges (kb. 15×35 cm téglalapra van szükség). A tésztát kenjük meg vékonyan a pestoval. Két hosszú szélénél fogva a közepe felé szorosan tekerjük fel (lásd kép). A kész rudat 20 percre tegyük a hűtőbe. A rudat vágjuk 1 cm széles szeletekre. Ezt a munkát lehetőleg gyorsan végezzük el (ilyenkor a szeletek mindenre hasonlítanak, csak csigára nem, de nem aggódjunk, a végeredmény szép lesz). Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és szilikon ecsetet használva a tej-tojás sárgája keverékkel megkenjük. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve még melegen megszórjuk reszelt parmezánnal.
Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? I.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább