Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Pide, azaz lepénykenyér

atamara47 | 2014. 08. 25.
gyerekjáték
60 perc
4 adag

Hozzávalók

4 adag
50 dkg liszt, 1 csomag friss élesztő, 1/8 l langyos víz, 1/8 l meleg víz, 1/2 tk só, olaj.
1 tojássárgája, 1 tk cukor, 1 tk olivaolaj, 1 ek víz.

Jellemzők

Elkészítés

Pide, azaz lepénykenyér Langyos vízben felfuttatom az élesztőt, egy nagy tálba teszem a lisztet és kézzel fellazítom. A közepébe egy mélyedést nyomok és beleöntöm a keveréket. A szélére szórom a sót. Középről kiindulva az élesztőt elkeverem a liszttel, meleg vizet öntök hozzá, először keverem, majd gyúrom. A kezemet beolajozom és úgy fejezem be a gyúrást. A tésztát egy meleg helyen lefedve fél órát kelni hagyom, míg a duplája nem lesz. Kerek lapos lepényeket formálok belőle, ahol a széle kicsit magasabb, mint a közepe, majd egy kiolajozott lemezre fektetem őket. Nedves mutatóujjal mélyedéseket nyomok bele, hogy rombuszminta keletkezzen. Elkeverem a tojássárgáját, a cukorral, az olajjal és a kanálnyi vízzel és ezzel ecsetelem be a lepényeket. Újra 15 percet kelesztem, majd előmelegített sütőben 225 fokon 20-30 percig sütöm. Forrás: http://grocceni.com/
atamara47

Feltöltötte

atamara47
48 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
0 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások