Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Töltött padlizsán

Miele | 2014. 08. 25.

Miele recept

gyerekjáték
50 perc
4 adag

További képek

Hozzávalók

4 adag
4 db padlizsán
1 g hagyma
1 db zöldpaprika
1 db chili paprika
200 g vagdalt borjúhús
200 g feta sajt
1 g fokhagyma

bors
1 csipet cayenne bors
20 ml olívaolaj

Jellemzők

  • húsos előétel
  • Sanyi Séf
  • padlizsán
  • borjú
  • chili
  • feta sajt
  • Kis Sándor
  • Batáta

Elkészítés

Vágjuk félbe a padlizsánokat, majd kanál segítségével szedjük ki a belsejüket úgy, hogy a padlizsán húsát a töltelékhez még felhasználjuk.
A padlizsán húsát, amit kiszedtünk, vágjuk kis kockákra, és adjuk hozzá a darált marhahúshoz.
A fél padlizsánokat sózzuk meg, és hagyjuk lefelé fordítva 15-20 percig.
Vágjuk fel a paprikát (vigyázzunk a magjaira, tisztítsuk ki alaposan) és a hagymát kis kockákra, aprítsuk fel a fetasajtot, az erős paprikát és a fokhagymát is, majd keverjük össze a padlizsánhússal és a darált marhahússal.
Fűszerezzük sóval, borssal. A sóval bánjunk óvatosan, hiszen a fetasajt is sós!
Töltsük meg a masszával a padlizsánokat, öntsünk rá olívaolajat, és süssük meg őket.

Tálalási módszer:
Színes zöldség díszítéssel érdemes feldobni a látványt. (Zöld zöldséglevél, chili paprika karikák, fél koktélparadicsom, stb.)
Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
1 szavazat

Hozzászólások

anonymus
varga anita
szuper kis recept imadom