Töltött padlizsán | Miele Főzőiskola

Töltött padlizsán
Miele 2014. 08. 25.
Töltött padlizsán
főzés idő
50 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
4 db padlizsán
1 g hagyma
1 db zöldpaprika
1 db chili paprika
200 g vagdalt borjúhús
200 g feta sajt
1 g fokhagyma

bors
1 csipet cayenne bors
20 ml olívaolaj
Elkészítés

Vágjuk félbe a padlizsánokat, majd kanál segítségével szedjük ki a belsejüket úgy, hogy a padlizsán húsát a töltelékhez még felhasználjuk.
A padlizsán húsát, amit kiszedtünk, vágjuk kis kockákra, és adjuk hozzá a darált marhahúshoz.
A fél padlizsánokat sózzuk meg, és hagyjuk lefelé fordítva 15-20 percig.
Vágjuk fel a paprikát (vigyázzunk a magjaira, tisztítsuk ki alaposan) és a hagymát kis kockákra, aprítsuk fel a fetasajtot, az erős paprikát és a fokhagymát is, majd keverjük össze a padlizsánhússal és a darált marhahússal.
Fűszerezzük sóval, borssal. A sóval bánjunk óvatosan, hiszen a fetasajt is sós!
Töltsük meg a masszával a padlizsánokat, öntsünk rá olívaolajat, és süssük meg őket.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább