Pikáns virslis falatkák | Miele Főzőiskola

Pikáns virslis falatkák
kopakabana2 2014. 08. 25.
Pikáns virslis falatkák
főzés idő
50 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
Elkészítés
A mélyhűtött leveles tésztát kb. 20 perc alatt kiolvasztjuk. Közben előkészítjük a belevalókat. Vágjuk fel a virslit (félbe, harmadba, attól függően, hogy mekkora falatkákat szeretnénk), szeleteljük vagy reszeljük le a sajtot, ahogy kényelmesebb. A sütőt előmelegítjük. A felengedett leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és olyan szélességű téglalapokra vágjuk, amekkorákra a virslit. (Legjobb, ha marad egy kicsi (fél-fél cm) perem, hogy a betekerés után ne lógjanak ki a virlsi végei.) A méretre vágott téglalapokat megkenjük mustárral, beleteszünk egy-egy adag virslit és sajtot, majd óvatosan feltekerjük. Ügyeljünk rá, hogy a végeket aláhajtsuk, így nem lóg ki és sütés közben nem \"szottyad\" össze a virsli és nem folyik ki a sajt! Hideg vízzel kiöblített hőálló tálba, enyhén olajozott tepsibe vagy sütőpapírra tesszük a tekercseket, nem túl szorosan egymáshoz, mert picit megnőnek a sütés alatt. A tojást egy csipet pirospaprikával kikeverjük - ezzel megkenjük a falatkákat, hogy szép színük legyen, majd késsel a tetejüket kicsit beirdaljuk a végén pedig megszórjuk szezámmaggal. 180-200 fokon kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? I.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább