Almás - zelleres sertésszűz | Miele Főzőiskola

Almás - zelleres sertésszűz
Miele 2014. 08. 25.
Almás - zelleres sertésszűz
főzés idő
35 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
60 dkg sertésszűz

kakukkfű
étolaj
3 db alma
3 db zellergumó
1 g fehérhagyma
5 dkg vaj
1 ek méz
1 dl száraz fehérbor
rozmaring
Elkészítés

A húst hártyázzuk le, sózzuk meg, és dörzsöljük be kakukkfűvel.
A magházától megfosztott almát, a hagymát és a zellert egyforma kockára vágjuk.
A serpenyőben kevés olajon körbesütjük a szüzet, majd előmelegített sütőben egy tepsire helyezve 160 °C-on 15 perc alatt készre sütjük.
Abban a serpenyőbe tesszük a vajat, amiben a húst sütöttük, s megpároljuk rajta a hagymát és a zellert.
Pár perc után hozzáadjuk az almát és a mézet.
Felöntjük a fehérborral, ízesítjük sóval, majd a felszeletet szűz mellé tálaljuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább