Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Almás - zelleres sertésszűz

Miele | 2014. 08. 25.

Miele recept

gyerekjáték
35 perc
4 adag

További képek

Hozzávalók

4 adag
60 dkg sertésszűz

kakukkfű
étolaj
3 db alma
3 db zellergumó
1 g fehérhagyma
5 dkg vaj
1 ek méz
1 dl száraz fehérbor
rozmaring

Jellemzők

  • Sanyi Séf
  • almás
  • Miele főzőiskola
  • sertésszűz
  • sertésszűz recept
  • miele receptek
  • Miele recept videó
  • zelleres

Elkészítés

A húst hártyázzuk le, sózzuk meg, és dörzsöljük be kakukkfűvel.
A magházától megfosztott almát, a hagymát és a zellert egyforma kockára vágjuk.
A serpenyőben kevés olajon körbesütjük a szüzet, majd előmelegített sütőben egy tepsire helyezve 160 °C-on 15 perc alatt készre sütjük.
Abban a serpenyőbe tesszük a vajat, amiben a húst sütöttük, s megpároljuk rajta a hagymát és a zellert.
Pár perc után hozzáadjuk az almát és a mézet.
Felöntjük a fehérborral, ízesítjük sóval, majd a felszeletet szűz mellé tálaljuk.

Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
2 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások