Ciabatta | Miele Főzőiskola

Ciabatta
Miele 2014. 08. 25.
Ciabatta
főzés idő
120 perc
teríték
4 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
4 adag
0.5 kg liszt
1 ek olívaolaj
1 kk cukor
3.5 dl víz
1 csomag szárított élesztő
Elkészítés

Kétféle ciabattát fogunk készíteni: egy olívabogyós, illetve egy aszalt paradicsomosat. 

A lisztet az élesztővel és kevés sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az olivaolajat, végül a cukrot is, és egy könnyű tésztát keverünk belőle, amit megkelesztünk.

A kelesztés alatt a szárított paradicsomot illetve az olivabogyót felaprítjuk.

Mikor a tészta megkelt, 2 részre osztjuk, majd belerakjuk a töltelékeket. A tepsit megvajazzuk, majd a cipókból egy hosszúkás szögletes formát készítünk, megkenjük a tetejüket olivaolajjal és készre sütjük. 10-15 perc alatt készül el, mérettől függően. 

200-220°C-os sütő


Kombinált párolás
1. lépés: 180 °C, 100% nedvességtartalom, 10 perc
2. lépés: 195 °C, 20 % nedvesslgtartalom, 20 perc

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? II.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább