Gesztenyés - almás süti | Miele Főzőiskola

Gesztenyés - almás süti
Miele 2014. 08. 25.
Gesztenyés - almás süti
főzés idő
75 perc
teríték
6 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
6 adag

2.5 dkg élesztő
Tésztához:
40 dkg liszt
2 dl langyos tej
6 dkg margarin
10 dkg cukor
1 csipet só
2 db tojássárgája
Töltelékhez:
3 g alma
25 dkg gesztenyepüré
4 ek tej
2 ek cukor
1 tk őrölt fahéj
Elkészítés

A tésztához a langyos tejben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és egy kanál lisztet, majd hagyjuk felfutni.
A maradék lisztet a sóval és a margarinnal elmorzsoljuk.
A felfuttatott élesztőt és a tojássárgáját hozzáadva megdagasztjuk.
Gőzpárolóban (vagy meleg helyen) megkelesztjük a tésztát, majd 12 kis gombócot készítünk belőle.
A töltelékhez a gesztenyepürét a tejjel összekeverjük.
A megmosott almát cikkekre vágjuk, a fahéjat a cukorral elkeverjük, majd megszórjuk az almaszeleteket.
A tésztadarabokat egymástól elég távolságra egy tepsire helyezzük, majd ellapítjuk őket, és mindegyik közepére teszünk egy gombóc gesztenyepürét és 2 cikk fahéjas almát.
Hagyjuk kelni még egy keveset, majd 180 °C-on aranybarnára sütjük.
A végén szórjuk meg porcukorral.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább