Zöldborsóleves | Miele Főzőiskola

Zöldborsóleves
Miele 2014. 08. 25.
Zöldborsóleves
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
50 dkg zöldborsó
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 csomag petrezselyem
5 dkg vaj
1 db tojás
10 dkg liszt
cukor
2 dl tejszín
Galuskához:
liszt

tojás
Elkészítés

A vajat egy edényben felolvasztjuk, megpirítjuk rajta a kockára vágott zöldségeket.
Hozzárakjuk a zöldborsót, kevés liszttel megszórjuk, felöntjük vízzel, rakunk bele sót, s 10-15 perc alatt készre pároljuk.
A galuskához a lisztbe belerakjuk a tojást, kevés sót, a felolvasztott vajat.
Ezt jól összedolgozzuk, ha kell vizet rakhatunk hozzá.
A galuskát kiskanál segítségével beleszaggatjuk a levesbe, majd beleöntjük a tejszínt, és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk a tetejét.
Szükség esetén utána sózhatunk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Karácsonyi halvacsora

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább