Sós kifli (Sörkorcsolya) | Miele Főzőiskola

Sós kifli (Sörkorcsolya)
kopakabana2 2014. 08. 25.
Sós kifli (Sörkorcsolya)
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
Elkészítés
Fél deci langyos tejben feloldjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Elkeverjük a liszttel, kávéskanálnyi sóval és annyi langyos tejjel, hogy jó közepes tésztát kapjunk. Négyfelé osztjuk és a cipókat kerek lapokká sodorjuk. A lapokat megkenjük a zsírral, sugárirányban nyolcfelé vágjuk őket és feltekerjük őket. Az így kapott 32db kiflit tepsibe tesszük, megkenjük a tetejüket vízzel, majd megszórjuk sóval. Meleg helyen 2 órán keresztül kelesztjük. Betesszük a forró sütőbe és kb. negyed óra alatt készre sütjük.
Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? I.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább