Zakuszka | Miele Főzőiskola

Zakuszka
Miele 2014. 08. 25.
Zakuszka
főzés idő
75 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
pritamin paprika
padlizsán
fehérhagyma
babérlevél
paradicsompüré

bors
1 dl étolaj
Elkészítés

A padlizsánt késsel finoman megszurkáljuk, tepsibe helyezzük, és kb. 30 perc alatt 200-230 °C-on megsütjük.
A paprikát is tepsire helyezzük, és szintén megsütjük.
A fehérhagymát apró kockákra összedaraboljuk.
Az olajat felhevítjük, és a hagymát megpirítjuk aranybarnára.
Mikor a paprika megsült, fóliával letakarjuk, hogy a saját gőzében még puhuljon, majd utána megpucoljuk.
A hagymához rakunk babérlevelet, megborsozzuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
Közben megpucoljuk a paprikát, és a kész padlizsán kész részét kikaparjuk a héjából a videón látható módon.
Apróra vágjuk, vagy pépesítjük.
Összekeverjük a paradicsomos hagymával, összeforraljuk kb. 10-15 perc alatt.
Enyhén sózzuk, és tálalható is.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? II.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább