Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Borsikás bulgursaláta

Ízek és Érzések | 2014. 08. 25.
gyerekjáték
perc
4 adag

További képek

Hozzávalók

4 adag
Hozzávalók 4 személyre:
35 dkg bulgur
1 evőkanál szűz olívaolaj a főzéshez

¼ fej kicsi káposzta 2 cm-es kockákra vágva
4-5 db csemegeuborka vastagra szeletelve
2 zöldpaprika 2 cm-es kockákra vágva
2 nagyobb paradicsom 2 cm-es kockákra vágva
1 csokor snidling apróra vágva
3-4 szál friss borsikafű finomra vágva vagy 1-2 teáskanál szárított
1 citrom leve
2 evőkanál extra szűz olívaolaj

Jellemzők

  • zöldség
  • borsikafű
  • burgur
  • borsika

Elkészítés

A bulgurt kétszeres mennyiségű sós-olajos vízben megfőzzük (kb. 12 perc), majd fedő alatt hagyjuk kihűlni. A zöldségeket feldaraboljuk, és alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval együtt. Ha a bulgur kihűlt, ezt is hozzákeverjük a zöldségekhez, és az így elkészült salátát legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Elkészítési idő: 35-40 perc + 1 óra hűtés Laktózmentes, cukorbetegeknek , candidásoknak ajánlott. Kalória: 364 kcal Szénhidrát: 62 g
Ízek és Érzések

Feltöltötte

Ízek és Érzések
41 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
0 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások