Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Savanyított szilva

Ízek és Érzések | 2014. 08. 25.
átlagos
45 perc
2 adag

További képek

Hozzávalók

2 adag
Hozzávalók 1 db 7 dl-es üveghez:
A szilvához:
kb. 40 dkg még nem teljesen érett, magozott szilva
3-4 szem egész feketebors
2 szem szegfűszeg
1-2 gerezd fokhagyma
3-4 db meggyfalevél
3-4 db befőttesüveg átmérőjű és lúdtoll szár vastagságú meggyfaág
1 csipet szalicil a celofán tetejére
A felöntőléhez:
kb. 3 dl víz
3 cl vörösborecet
6 dkg nyers nádcukor
1-2 csipet só

Jellemzők

  • miele video recept
  • desszert
  • házi befőtt
  • szilva
  • szilvalekvár
  • savanyú szilva

Elkészítés

A teljesen hibátlan szilvát alaposan öblítsük át és egy szűrőben hagyjuk lecsepegni, majd vágjuk ketté és magozzuk ki. Közben készítsük el a befőtt levét. Ehhez forraljuk össze a vizet, az ecetet, a cukrot és a sót. Ezután a kimagozott szilvákat rakjuk a csírátlanított üvegekbe egészen a nyakáig, egy kevés helyet hagyva a fűszereknek. Adjuk hozzá a fűszereket, a fokhagymát, a meggyfalevelet és végül a meghajlított meggyfa ágacskákat, amikkel leszorítjuk a szilvát, hogy a lé felhajtó erejétől ne emelkedjen majd ki. Ezután felöntjük a forrásban lévő ecetes lével, és egy duplára hajtott, méretre vágott, vízbe áztatott celofánnal lefedjük, majd erősen rágumizzuk az üveg szájára. Egy csipet szalicilt szórunk a celofán tetejére, és erősen rácsavarjuk a kupakot. Ezután száraz dunsztba tesszük az üvegeket minimum egy éjszakára. Kiváló savanyúság szárnyas- és vad húsokhoz, sós ételekhez. Glutén- és laktózmentes.
Ízek és Érzések

Feltöltötte

Ízek és Érzések
41 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
0 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások