Savanyított szilva | Miele Főzőiskola

Savanyított szilva
Ízek és Érzések 2014. 08. 25.
Savanyított szilva
főzés idő
45 perc
teríték
2 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
2 adag
Elkészítés
A teljesen hibátlan szilvát alaposan öblítsük át és egy szűrőben hagyjuk lecsepegni, majd vágjuk ketté és magozzuk ki. Közben készítsük el a befőtt levét. Ehhez forraljuk össze a vizet, az ecetet, a cukrot és a sót. Ezután a kimagozott szilvákat rakjuk a csírátlanított üvegekbe egészen a nyakáig, egy kevés helyet hagyva a fűszereknek. Adjuk hozzá a fűszereket, a fokhagymát, a meggyfalevelet és végül a meghajlított meggyfa ágacskákat, amikkel leszorítjuk a szilvát, hogy a lé felhajtó erejétől ne emelkedjen majd ki. Ezután felöntjük a forrásban lévő ecetes lével, és egy duplára hajtott, méretre vágott, vízbe áztatott celofánnal lefedjük, majd erősen rágumizzuk az üveg szájára. Egy csipet szalicilt szórunk a celofán tetejére, és erősen rácsavarjuk a kupakot. Ezután száraz dunsztba tesszük az üvegeket minimum egy éjszakára. Kiváló savanyúság szárnyas- és vad húsokhoz, sós ételekhez. Glutén- és laktózmentes.
Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább