Sült kávédesszert | Miele Főzőiskola

Sült kávédesszert
Miele 2014. 08. 25.
Sült kávédesszert
főzés idő
140 perc
teríték
4 adag
nehézség
Nehéz
Hozzávalók
4 adag
Kávés habcsókhoz:
100 g tojásfehérje
100 g kristálycukor
100 g porcukor
20 ml kávé
Kávés tölcsérhez:
125 g kristálycukor
15 g liszt
25 ml kávé
30 g olvasztott vaj
Elkészítés

A tojásfehérjét a porcukorral nem túl kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük az átszitált porcukrot és a kávét.
Szilikonos sütőpapírra kis habcsókokat dresszírozunk.
125 °C-os előmelegített sütőben kb. 90 perc alatt kiszárítjuk.
A tölcsérhez az összetevőket egyszerűen keverjük össze.
Szilikonos sütőpapíron kenjünk ki belőle 10-12 cm átmérőjű vékony köröket.
200 °C-os előmelegített sütőben 8-10 perc alatt addig sütjük, míg el nem kezd forrni.
Ekkor kivesszük, és még melegen tölcsért formázunk belőle, egy alufóliából készült sablon segítségével.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább