Citromos-rozmaringos sült csirke görög módra | Miele Főzőiskola

Citromos-rozmaringos sült csirke görög módra
Miele 2014. 08. 25.
Citromos-rozmaringos sült csirke görög módra
főzés idő
perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
4 db alsó és felső csirkecomb
3 gerezd fokhagyma
2 db rozmaring ágacska
1 db citrom
10 g chili paprika
12 db burgonya
2 ek olívaolaj
0.5 pohár fehérbor
125 g olivabogyó

bors
Elkészítés
Hámozzuk meg a fokhagymagerezdeket és vágjuk vékony szeletekre.
Szedjük le az egyik rozmaring ág leveleit.
Szeljünk vékony csíkokat a citrom héjából.
Vágjuk az egészet apróra és keverjük össze egy csipet borssal és egy púpozott tknyi sóval.
Mossuk le a csirkecombokat hideg vízzel, és törölgessük meg papírtörlővel.
Lazítsuk meg a bőrt a combokon, és mint egy zsebbe, töltsük bele a fokhagymás keveréket. Próbáljuk meg minél nagyobb felületen szétoszlatni.
Szórjunk egy kevés sót a csirkecombokra, és egy fedett tálban helyezzük a hűtőszekrénybe pár órára (vagy akár egy napra is).
Hámozzuk meg teljesen a citromot, és vágjunk belőle vékony szeleteket.
Vágjuk fel hosszában a chillit, vegyük ki a magvakat, majd vágjuk apró karikákra.
Szedjük le a leveleket a másik rozmaringágról is.
Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra (alsó-felső sütés).
Hámozzuk meg a burgonyákat, vágjuk fel őket hosszában két vagy négy részre.
Öntsünk olajat egy magas tepsibe, tegyük bele a burgonyát, szórjuk meg sóval, rozmaringgal és chillivel.
Helyezzük be a csirkecombokat, a bőrös résszel lefelé.
Terítsük a citromszeleteket a csirkecombok tetejére.
25 perc sütés után egy fakanállal forgassuk meg a csirkéket és a burgonyát.
Öntsük rá a fehérbort és egy kevés olívaolajat.
Süssük további 30-40 percig.
Tálaláskor helyezzünk mellé olívabogyót és ugyanazt a fehérbort kínáljuk hozzá.
Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Klasszikus karácsonyi bejgli

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább