Pide (lepénykenyér) | Miele Főzőiskola

Pide (lepénykenyér)
relemer76 2014. 08. 25.
Pide (lepénykenyér)
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
Elkészítés
Langyos vízben felfuttatom az élesztőt, egy nagy tálba teszem a lisztet és kézzel fellazítom. A közepébe egy mélyedést nyomok és beleöntöm a keveréket. A szélére szórom a sót. Középről kiindulva az élesztőt elkeverem a liszttel, meleg vizet öntök hozzá, először keverem, majd gyúrom. A kezemet beolajozom és úgy fejezem be a gyúrást. A tésztát egy meleg helyen lefedve fél órát kelni hagyom, míg a duplája nem lesz. Kerek lapos lepényeket formálok belőle, ahol a széle kicsit magasabb, mint a közepe, majd egy kiolajozott lemezre fektetem őket. Nedves mutatóujjal mélyedéseket nyomok bele, hogy rombuszminta keletkezzen. Elkeverem a tojássárgáját, a cukorral, az olajjal és a kanálnyi vízzel és ezzel ecsetelem be a lepényeket. Újra 15 percet kelesztem, majd előmelegített sütőben 225 fokon 20-30 percig sütöm. Forrás: http://grocceni.com/
Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább