Libakolbász (régi szegedi recept) | Miele Főzőiskola

Libakolbász (régi szegedi recept)
ztunde89 2014. 08. 25.
Libakolbász (régi szegedi recept)
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
Elkészítés
Libakolbász (régi szegedi recept) \"Maradék libapecsenyét apróra megvagdalunk; ugyanannyi reszelt szalonnát adunk hozzá, amennyi a hús, valamint ugyanannyi borjúhúst is. Az utóbbi helyett borjúmájat is adhatunk. Lábasban vajból és lisztből rántást csinálunk, néhány kanál erős húslével fölkeverjük. Ebbe tesszük a tölteléket, kevés mogyoróhagymát, néhány szarvasgombát, sót, kevés ecetet és borsot, s a tűzön addig kavarjuk, míg meg nem sűrűsödik; ekkor kihűtjük, két tojást teszünk bele és meg hagyjuk keményedni. Az egészet gondosan kimosott disznóbélbe töltjük, erősen bekötjük, negyedórára vízben kifőzzük, vagy zsírban megsütjük. Melegen kell tálalni.\" Forrás: http://grocceni.com/
Értékelés:

Receptek

Rendezvény - A vadász vacsorája

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább