Skorpióhal filézés | Miele Főzőiskola

Skorpióhal filézés
Miele 2014. 08. 25.
Skorpióhal filézés
A mediterrán halleves nélkülözhetetlen alkotóeleme a laposfejű halak jeles képviselője, a skorpióhal - nagy vörös sárkányfejű hal. Provance-ban rascasse a neve, és nélküle egyszerűen elképzelhetetlenek a hagyományos hallevesek, mint a a bouillabaisse és a bourride. Enyhén édeskés, ízletes húsa különleges aromát kölcsönöz ezeknek az ételeknek.
főzés idő
10 perc
teríték
2 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
2 adag
skorpióhal
Elkészítés

Hátulról előre levágjuk a kopoltyút, és a belsőségeket kimossuk.
Ezt a haltípust nem kell pikkelyezni.
Uszonyait levágjuk, és lefilézzük a halat.
Ezt úgy a legegyszerűbb, hogy a feje felől a gerince mentén bevágjuk, és óvatosan végigvezetjük a kést, majd a feje alatt elvágjuk.
Ugyanezt visszafelé is megcsináljuk.
Ha ez megvan, egy csontváz marad a fejjel.
Ezután leválasztjuk a felesleges dolgokat, melyek a hasaalja és a kopoltyúcsont.
Ha szálkákat találunk még benne, azokat szemöldökcsipesszel kiszedhetjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? I.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább