Tökfőzelék | Miele Főzőiskola

Tökfőzelék
Miele 2014. 08. 25.
Tökfőzelék
főzés idő
40 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
friss tök
kapor
vöröshagyma
tejföl
kevés vaj
2 ek liszt
Elkészítés

A tököt megpucoljuk, kanállal kimagozzuk, majd legyaluljuk.
Ezután zsemleszínű rántást készítünk.
Vajat olvasztunk, és kb. két ek lisztet pirítunk rajta.
A vöröshagymát apróra összedaraboljuk.
Pici vajat hevítünk egy másik edényben, ezen pirítjuk majd meg a hagymát, majd sózzuk.
Hozzáadjuk a tököt, újra sózzuk, és forrástól számítva 5-10 percig főzzük.
Közben összevágjuk a kaprot.
A rántást keverjük ki vízzel, így biztosan nem lesz csomós, majd hozzáadhatjuk a tökhöz.
Jól elkeverjük, majd a legvégén hozzáadjuk a kaprot is.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? II.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább