Görög húsvéti kenyér (Tsoureki) | Miele Főzőiskola

Görög húsvéti kenyér (Tsoureki)
perzsi945 2014. 08. 25.
Görög húsvéti kenyér (Tsoureki)
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
Elkészítés
" Morzsoljuk az élesztőt negyed csésze tejbe, állandó keveréssel olvasszuk fel. Keverjük hozzá a maradék tejet, a langyos olvasztott vajat, a tojásokat, a citromhéjat és a cukrot. Szitáljuk a lisztet, a sót és a fűszereket egy előmelegített tálba és keverjük össze. Öntsük bele az élesztős keveréket és fokozatosan dolgozzuk össze a liszttel, míg az edény falától el nem válik. Kilisztezett deszkán további 10 percig gyúrjuk, míg egyenletes és nyúlós nem lesz. Ezután tegyük a tésztát egy tiszta edénybe, mindkét oldalát kenjük meg olvasztott vajjal és egy konyharuhával lefedve állítsuk meleg helyre, míg a duplájára nem dagad. Üssük ki a tésztát az edényből és tegyük újra kilisztezett gyúródeszkára, gyúrjuk át és vágjuk 3 egyenlő részre. Sodorjunk mindegyikből egy 30 centiméteres hurkát, nyomjuk össze végüket és a szálakat copffonási technikával tekerjük össze. Amikor a szálak végére értünk, azokat ismét nyomjuk össze. Ezt tegyük egy kizsírozott tepsibe és fedjük le egy konyharuhával. Ismét hagyjuk állni, míg duplájára nem dagad ( a melegtől függően 1-2 óra lehet ), a tetejét kenjük meg tojással és szórjunk rá szezámmagot és középmeleg sütőben 30 percig aranybarnára sütjük." Forrás: http://grocceni.com/
Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább