Almás rozskenyér | Miele Főzőiskola

Almás rozskenyér
perzsi945 2014. 08. 25.
Almás rozskenyér
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
Elkészítés
Almás rozskenyér A liszteket az élesztővel elkeverem és hozzáadom a langyos tejet, melybe belekevertem a cukrot és a sót. Az almát meghámozom, finom reszelőn lereszelem, egy konyharuhán át kinyomom és az almahúst a tésztához keverem. A tésztát egy fakanállal addig verem, míg hólyagok nem keletkeznek. Egy kendővel letakarom és fél óráig kelni hagyom. Átgyúrom a tésztát és hosszúkás veknit formálok belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem és meleg helyen újra kelesztem fél órát. Megkenem forró vízzel és 200-220 fokos sütőben egy órát sütöm. Forrás: http://grocceni.com/
Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább