Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Almás rozskenyér

perzsi945 | 2014. 08. 25.
gyerekjáték
60 perc
4 adag

Hozzávalók

4 adag
Fél kg rozsliszt, fél kg búzaliszt, 1,5 csomag élesztő, fél liter tej, 2 tk cukor, 1 tk só, 2 alma, forróvíz a megkenéshez.

Jellemzők

Elkészítés

Almás rozskenyér A liszteket az élesztővel elkeverem és hozzáadom a langyos tejet, melybe belekevertem a cukrot és a sót. Az almát meghámozom, finom reszelőn lereszelem, egy konyharuhán át kinyomom és az almahúst a tésztához keverem. A tésztát egy fakanállal addig verem, míg hólyagok nem keletkeznek. Egy kendővel letakarom és fél óráig kelni hagyom. Átgyúrom a tésztát és hosszúkás veknit formálok belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem és meleg helyen újra kelesztem fél órát. Megkenem forró vízzel és 200-220 fokos sütőben egy órát sütöm. Forrás: http://grocceni.com/
perzsi945

Feltöltötte

perzsi945
50 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
0 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások