Csicseriborsó saláta | Miele Főzőiskola

Csicseriborsó saláta
Miele 2014. 08. 25.
Csicseriborsó saláta
főzés idő
15 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
40 dkg csicseriborsó
5 db padlizsán
1 g hagyma
2 dl paradicsompüré
0.5 dl olívaolaj
Elkészítés

Egy-két órára áztassuk be a csicseriborsót, majd kb. 25-30 perc alatt főzzük puhára egy kicsi sóval ízesítve. Hámozzuk meg a padlizsánokat hiányosan, majd daraboljuk össze a hagymát. Melegítsünk fel egy edényben egy kis olajat, de figyeljünk oda, nehogy megégjen. Ha felmelegedett az olaj, akkor rakjuk bele a hagymát majd sózzuk meg és pirítsuk meg. Vágjuk félkarikára a padlizsánokat és a megpirított hagymával jól összeforgatva ezeket is pirítsuk meg. Adjunk hozzá egy kis sót. Ne főzzük túl a csicseriborsót, mert ha lejön a héj, akkor szét fog esni. Ha a padlizsánok megpirultak, akkor rakjuk hozzá a megfőzött csicseriborsót. Rakjuk hozzá a paradicsomot majd keverjük össze az egészet, és egy fedő alatt 5, max. 10 percig pároljuk, végül tálalhatjuk is. 

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább