Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Bio kovászos uborka

robull | 2014. 08. 25.
Bio kovászos uborka
gyerekjáték
30 perc
5 adag

További képek

Hozzávalók

5 adag
Arányaiban írom le.

Uborka (nekem annyi van amennyi pont belefért az üvegbe, folyamatosan érik súlyt nem tudok mondani. Mindenki annyit rak el amennyit szeretne. Itt kb 50-60 dkg. )
1 szelet kenyér
1.5 -2 literes üveg
1.5 liter víz
1 ek egész (szemes) bors
5-6 gerezd fokhagyma (héjastól)
7-8 dkg só
3-4 ág virágos (magvas) száraz kapor (nem a főzelékbe való lágy levelű)

Jellemzők

Elkészítés

Az uborkákat folyó hideg víz alatt megmossuk megdörzsöljük. Lecsöpögtetjük, végeit levágjuk (biztos, ami biztos.) beirdaljuk hosszában, de nem vágjuk be a végekig A fokhagymát, a sót, a borsot felforraljuk a vízzel, majd lehűtjük. Az üveget kimossuk, lecsöpögtetjük (Aki akarja kiforrázhatja, vagy kiszáríthatja a sütőben. Én kimostam forróvízzel és lecsöpögtettem) Miután lehűlt kicsit a víz, az üveg aljára fél szelet kenyeret teszünk. Erre rakosgatjuk az uborkát, úgy hogy tele legyen az üveg. Mellé szurkáljuk a kaporszárakat (virággal együtt), majd felöntjük a lével. A fokhagyma és borsszemeket is beletesszük. Lezárjuk a másik fél szelet kenyérrel. Egy mélyebb tálat teszünk az üveg alá, majd egy kistányért a tetejére. Kitesszük a napra és 2-3 napig érleljük.Ha nincs nap meleg szobában is beérik, csak lehet hogy kell egy hét is. (Este bevihetjük, én nem szoktam) Amikor kész (megkóstoljuk, ne legyen puha, hanem ress.) kivesszük az uborkákat és minden más fűszert is. Átszűrjük a levét és egy üvegbe vagy abba az üvegbe visszarakjuk és a lével együtt hűtőbe tesszük. 1-2 hetet biztosan eláll.
Tálalási módszer:
E-szám mentes, egészséges kísérője ételeknek, vagy csak magában fogyasztva javítja egészségünket.
robull

Feltöltötte

robull
15 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
2 szavazat

Hozzászólások

Miele
WoW Ezt kipróbáljuk!