Bio kovászos uborka | Miele Főzőiskola

Bio kovászos uborka
robull 2014. 08. 25.
Bio kovászos uborka
főzés idő
30 perc
teríték
5 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
5 adag
Elkészítés
Az uborkákat folyó hideg víz alatt megmossuk megdörzsöljük. Lecsöpögtetjük, végeit levágjuk (biztos, ami biztos.) beirdaljuk hosszában, de nem vágjuk be a végekig A fokhagymát, a sót, a borsot felforraljuk a vízzel, majd lehűtjük. Az üveget kimossuk, lecsöpögtetjük (Aki akarja kiforrázhatja, vagy kiszáríthatja a sütőben. Én kimostam forróvízzel és lecsöpögtettem) Miután lehűlt kicsit a víz, az üveg aljára fél szelet kenyeret teszünk. Erre rakosgatjuk az uborkát, úgy hogy tele legyen az üveg. Mellé szurkáljuk a kaporszárakat (virággal együtt), majd felöntjük a lével. A fokhagyma és borsszemeket is beletesszük. Lezárjuk a másik fél szelet kenyérrel. Egy mélyebb tálat teszünk az üveg alá, majd egy kistányért a tetejére. Kitesszük a napra és 2-3 napig érleljük.Ha nincs nap meleg szobában is beérik, csak lehet hogy kell egy hét is. (Este bevihetjük, én nem szoktam) Amikor kész (megkóstoljuk, ne legyen puha, hanem ress.) kivesszük az uborkákat és minden más fűszert is. Átszűrjük a levét és egy üvegbe vagy abba az üvegbe visszarakjuk és a lével együtt hűtőbe tesszük. 1-2 hetet biztosan eláll.
Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább