Csokoládé fagylalt | Miele Főzőiskola

Csokoládé fagylalt
Miele 2014. 08. 25.
Csokoládé fagylalt
főzés idő
60 perc
teríték
6 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
6 adag
10 dkg 70%-os étcsokoládé
5 dl habtejszín
4 db tojássárgája
10 dkg cukor
5 dkg kakaópor
Elkészítés
A csokoládét törjük darabokra, majd vízfürdő felett egy hőálló tálban olvasszuk meg. Ezután tegyük félre.
A tojássárgájákat és a cukrot egy elektromos habverővel világos krémmé verjük, majd egy edényben csípősre melegítsük fel, ez maximum 2 percet jelent.
Mikor levesszük a tűzről, még kihűlésig habbá keverjük (egy elektromos habverővel).
Ezután tesszük bele csak a tejszínt, és keverjük össze.
Belekeverjük az olvasztott csokit, majd a kakaót, és folyamatos kevergetés közben, alacsony hőmérsékleten sűrű krémmé főzzük.
Fontos, hogy ne forrjon fel!
Amikor a krém egy fémkanál hátára ráragad, akkor a hideg víz segítségével (az edényt tegyük egy hideg vízzel teli mosogatóba vagy edénybe) szépen lassan hűtsük le.
Amikor a krém teljesen kihűlt, fagyasztógépbe töltjük, és követjük a használati utasítást, vagy átöntjük egy fagyálló tálba, és a mélyhűtő leghidegebb részébe helyezzük (lefedve).
Óránként egy elektromos habverővel eldolgozzuk, legalább 3-4-szer.
Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Vino e cibo

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább