Sertéshúsos tortilla | Miele Főzőiskola

Sertéshúsos tortilla
Miele 2014. 08. 25.
Sertéshúsos tortilla
főzés idő
120 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
5 db jalapeno paprika
65 dkg sertéshús
3 g vöröshagyma
2 db avokádó
4 db paradicsom
40 dkg feketebab
1 db lime
tortilla lap
1 csomag koriander
1 g saláta

bors
Elkészítés

A feketebabot háromszoros vízzel és sóval felrakjuk főni.
1,5-2 óra alatt megfő, viszont ha előtte nap beáztatjuk, ez az idő 1 órára is lecsökkenhet.
A felénél hozzáadunk 1 fej vöröshagymát, a végén pedig friss korianderrel megszórjuk.
A húst megtisztítjuk, majd vékony csíkokra vágjuk fel, és olívaolajon, serpenyőben megpirítjuk.
Előtte sózzuk és borsozzuk.
Miután a hús készen van, annak szaftjában és még kis olívaolajon megpirítjuk a karikára vágott hagymát és a paprikát is.
Amint ez készenvan, hozzáöntjük a húst, összekevergetjük.

Közben készítsük el az avokádókrémet is.
Az avokádót vágjuk ketté, és szedjük ki a magját, majd csak húzzuk le a bőrét.
Ezt akkor tudjuk könnyen megtenni, ha elég érett az avokádó.
Tegyük egy tálba, majd a limeot nyomkodjuk meg egy kicsit, hogy a leve könnyebben kijöjjön.
Félbevágjuk, és ráfacsarjuk az avokádóra.
Ezt félre tesszük egy kicsit, és addig a paradicsomot apróra összedaraboljuk, majd az avokádót megsózzuk, villával összetörjük, és hozzáadjuk a paradicsomot.
A tortillalapot megkenjük az avokádókrémmel, rátesszük a hagymás, paprikás húst, majd összehajtjuk.
Már tálalhatjuk is a feketebabbal.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább