Karalábéfőzelék | Miele Főzőiskola

Karalábéfőzelék
Miele 2014. 08. 25.
Karalábéfőzelék
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
50 dkg darált sertéshús
10 dkg rizs
1 db tojás

bors
3 db karalábé
3 ek liszt
2 dl tejszín
víz
1 csomag petrezselyem
Elkészítés

A húst, a rizst, a tojást megsózzuk, megborsozzuk, majd jól összekeverjük, és kis gombócokat formálunk.
Az apróra vágott karalábét belehelyezzük egy gőzpárolós edénybe, erre tesszük a húsgombócokat, amit majd felöntünk a 3/4 vízzel.
Ezt együtt betesszük a gőzpárolóba 20 percre.
Ez idő alatt a tejszínt elkeverjük egy kis liszttel, majd 8 perc után a gőzpárolóból kiszedett edényből a párolásnál használt vízzel felöntjük és összekeverjük.
Ezt a tejszínes szószt visszaöntjük a karalébéra és a húsgombócra.
Visszatesszük még a gőzpárólóba 12 percre, majd a végén megszórjuk egy kis petrezselyemmel.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább