Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Kapros uborkasaláta tárkonyecetes lében koktélparadicsommal

robull | 2014. 08. 25.
Kapros uborkasaláta tárkonyecetes lében koktélparadicsommal
gyerekjáték
10 perc
1 adag

További képek

Hozzávalók

1 adag
* 1 db kígyóuborka
* 1 ek tárkonyecet (tokaji borecet a legjobb)
* víz+cukor
* só
* 3-4 szem koktélparadicsom
* 1 tk vágott kapor

Jellemzők

Elkészítés

1. Az uborkát annyira hámozzuk meg késsel, hogy az uborka nagyjából egy hasáb legyen. A mérettől függően átvágjuk 3-4 csíkra, majd keresztben ugyanígy aztán apró kockákat vágunk a csíkokból. 2. elkészítjük az ecetes levet. az ecetben feloldjuk a cukrot majd vízzel felhígítjuk. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy ne legyen túl ecetes de érezni lehessen. 3. Egy tálba rakjuk az uborkát. Enyhén sózzuk, majd megszórjuk a nagyon finomra vágott kaporral és az ecetes salátalével megöntözzük. Átkeverjük majd a tányérra halmozzuk. Rárakjuk a koktélparadicsomot, és díszítjük.
Tálalási módszer:
A felhasznált anyagok valamelyikével. Én paradicsomrózsát tettem a saláta közepére és a szárát sűrített balzsamecettel húztam meg a levél pedig petrezselyemzöld.
robull

Feltöltötte

robull
15 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
2 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások