Hagymás-paprikás zsemle | Miele Főzőiskola

Hagymás-paprikás zsemle
Miele 2014. 08. 25.
Hagymás-paprikás zsemle
főzés idő
60 perc
teríték
6 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
6 adag
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
25 dkg fehér búzaliszt
1 csomag szárított élesztő
2 ek zabtöret
2 ek szelénes kalciton
1 kk só
1 tk nádcukor
3 dkg vaj
1 fej hagyma
2 tk fűszerpaprika
2 dl langyos víz
Elkészítés
A hagymát aprítsuk fel, és az olajon dinszteljük meg. Végül adjuk hozzá a fűszerpaprikát.
Keverjük össze külön a száraz elemeket a töretekkel együtt.
Majd adjuk hozzá a paprikás keveréket és a folyadékot.
Dagasszuk 8 percet.
A tésztát kelesszük duplájára, majd gyúrjuk át, és vágjuk 10 egyforma darabra.
A tésztabucikat nyújtsuk kb. 15 cm átmérőjű, vékony korongokká vagy oválisabb négyzetekké.
A korongokat a képzeletbeli 4 sarkuknál hajtsuk be úgy, hogy homorú oldalú négyzeteket kapjunk.
Két egymással szemköszt lévő oldalt tekerjünk fel úgy egymással szemben, mint a palacsintát.
A tészta végeket az ujjunkkal tapasszuk össze, majd fordítsuk meg a zsemléket, és kelesszük 20 percet.
Sütés előtt fordítsuk vissza, húzzuk szét az illesztéseket, és töltsük meg tetszőleges, sajtos töltelékkel.
200 °C-os sütőben 20 perc alatt süssük készre őket.
Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább