Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Hagymás-paprikás zsemle

Miele | 2014. 08. 25.

Miele recept

átlagos
60 perc
6 adag

Hozzávalók

6 adag
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
25 dkg fehér búzaliszt
1 csomag szárított élesztő
2 ek zabtöret
2 ek szelénes kalciton
1 kk só
1 tk nádcukor
3 dkg vaj
1 fej hagyma
2 tk fűszerpaprika
2 dl langyos víz

Jellemzők

  • bárány
  • hagyma
  • zsemle
  • nádcukor
  • kenyér
  • hagymás kenyér
  • szezámmag
  • paprikás kenyér
  • zabtöret
  • szelén
  • zabkorpa
  • szezámpehely
  • szelénes kalciton

Elkészítés

A hagymát aprítsuk fel, és az olajon dinszteljük meg. Végül adjuk hozzá a fűszerpaprikát.
Keverjük össze külön a száraz elemeket a töretekkel együtt.
Majd adjuk hozzá a paprikás keveréket és a folyadékot.
Dagasszuk 8 percet.
A tésztát kelesszük duplájára, majd gyúrjuk át, és vágjuk 10 egyforma darabra.
A tésztabucikat nyújtsuk kb. 15 cm átmérőjű, vékony korongokká vagy oválisabb négyzetekké.
A korongokat a képzeletbeli 4 sarkuknál hajtsuk be úgy, hogy homorú oldalú négyzeteket kapjunk.
Két egymással szemköszt lévő oldalt tekerjünk fel úgy egymással szemben, mint a palacsintát.
A tészta végeket az ujjunkkal tapasszuk össze, majd fordítsuk meg a zsemléket, és kelesszük 20 percet.
Sütés előtt fordítsuk vissza, húzzuk szét az illesztéseket, és töltsük meg tetszőleges, sajtos töltelékkel.
200 °C-os sütőben 20 perc alatt süssük készre őket.
Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
0 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások