Moszkauer | Miele Főzőiskola

Moszkauer
Miele 2014. 08. 25.
Moszkauer
főzés idő
60 perc
teríték
6 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
6 adag
100 g dió
120 g cukor
100 g curkozott darált narancshéj
10 g vaj
120 g állati tejszín
10 g liszt
rum
Lekenéshez:
étcsokoládé
Elkészítés
A tejszínt felforraljuk a cukorral, a narancshéjjal és a vajjal.
Ezután beleforraljuk a diót, végül a tűzről levéve belekeverjük a lisztet is.
Ha kihűlt a főzet, nyomózsákkal adagoljunk szilikon papíros sütőlemezre féldiónyi kis halmokat.
A kis halmokat nyomkodjuk le rumba mártott villával.
195 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt addig sütjük, míg meg nem barnul a kis sütemények széle.
Ha kihűltek, temperált étcsokoládéval lekenjük az aljukat.

Tipp:
A lefőzött moszkauer alapból mindig célszerű kis mennyiségben próbasütést végezni.
Ha nagyon elterül, keverjünk bele még egy kis lisztet.
Ha nem terül eléggé, keverjünk hozzá kevés tejszínt.
Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább