Újhagymás pite | Miele Főzőiskola

Újhagymás pite
Miele 2014. 08. 25.
Újhagymás pite
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
Tésztához:
18 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
8 dkg vaj
1 dl hideg víz
1 kk só
Töltelékhez:
1 csomag újhagyma
3 db tojás
1 doboz tejföl
1 kk oregano

bors
Elkészítés

Adjuk a liszthez a sót, és morzsoljuk bele a vajat (ha van aprítógép, azzal végezzük, sokkal gyorsabb, könnyebb).
A vízzel gyúrjuk könnyű, lágy, de gyúrható tésztává, ügyelve arra, hogy ne ragadjon.
Gyújtsuk be a sütőt 180 °C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat), és vajazzuk ki a formát.
Nyújtsuk ki a tésztát 4-5 mm vastagra, és egyenletesen terítsük a formába.
10 percig süssük elő a tésztát a 2. pontban írt hőfokon, ezalatt készítsük el a tölteléket.
Tisztítsuk meg a zöldséget, és szeljük apróra (ezt is végezhetjük az aprítóval), ízesítsük sóval, borssal és oregánóval.
Adjuk hozzá a tojásokat (megmosva és egyesével ellenőrizve a frissességet!) és a tejfölt, majd alaposan keverjük össze.
Öntsük a tojásos keveréket az elősütött tésztára, és tegyük vissza a sütőbe 30 percre, amíg a tojásos massza is megsül.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? II.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább