Fondán főzés | Miele Főzőiskola

Fondán főzés
Miele 2014. 08. 25.
Fondán  főzés
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
4 adag
1000 g kockacukor
350 ml víz
3 ml 20%-os ecet
Elkészítés

A cukorkészítmények főzésénél nagyon fontos a tiszta környezet és edényzet, mert az esetleges szennyeződésektől a cukor ledöglik, és használhatatlanná válik. Figyeljünk erre!

A kockacukrot és a vizet tiszta edényben tegyük a tűzhelyre, ha felforrt, kis hab keletkezik rajta, ezt szedjük le egy kanállal, majd mossuk körbe vizes ecsettel.
Tegyük bele az ecetet, ezzel a savas anyaggal invertáljuk a cukrot, így nem fog visszakristályosodni a főzet.
Majd lassan forraljuk tovább, míg el nem éri a 115 °C-ot.
Ha nincs cukorhőmérőnk, akkor két ujjunk között egy csepp cukorszirupból próbáljunk szállat húzni, ha sikerül, akkor megfelelő sűrűségű a szirupunk.
Öntsük ki sima hideg felületre (a legjobb választás a márvány), és várjuk, míg kihűl kb. 40 °C-ra.
Ezután egy kártya segítségével addig mozgassuk, míg be nem sűrűsödik és ki nem fehéredik.
További felhasználásig légmentesen tároljuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Ázsia vizein – egzotikus halételek

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább